NILSIÄN KOTISEUTUYHDISTYS RY

Nilsiän kotiseutuyhdistys ry on Kuopion kaupungin Nilsiän kylässä toimiva yhdistys, jonka toiminnan tärkeimpiä tavoitteita ovat kotiseututietouden ja -tuntemuksen lisääminen, kotiseutuhengen ylläpitäminen sekä paikalliskulttuurin vaaliminen ja edistäminen.

Yhdistys on perustettu vuonna 1979 ja siihen kuului vuoden 2016 lopussa 140 henkilöjäsentä. Yhdistys on Nilsiän perinne- ja kulttuuriyhdistys ry:n, Pohjois-Savon kotiseutuyhdistysten liitto ry:n sekä Suomen kotiseutuliiton jäsen.

Yhdistyksen toiminta on sen 30-vuotisen historian aikana ollut varsin moninaista. Yhdistys muun muassa vastasi vuoteen 2001 saakka yhdessä Nilsiän kunnan kanssa Simolan kotiseutumuseon ylläpidosta. Nykyisin yhdistys osallistuu Nilsiän perinne- ja kulttuuriyhdistyksen jäsenenä Nilsiän kotiseutukeskuksen ylläpitoon ja kehittämiseen. Yhdistyksen toimintamuotoihin kuuluvat myös muun muassa erilaisten tapahtumien sekä kotiseutu- ja kotiseutupäiväretkien järjestäminen eri puolille Suomea.

Yhdistyksen toiminta on kaikille avointa. Tiedot tulevista tapahtumista löydät tämän sivuston Ajankohtaista -osiosta. Tervetuloa mukaan toimimaan!

Yhteystiedot:

Puh.joht. Anne Willman
puh. 044 030 3248

Siht. Helena Liukkunen
Soipuntie 95, 73410 Pieksänkoski
puh. 050 468 8928Mediatahko 2009