Osoite:
Simolantie 41, 73300 Nilsiä
KARTTA

Aukioloajat:

Museo on avoinna ryhmille tilauksesta.

Ke 13.12.2023 klo 16.30 museolla perinteiset joululaulajaiset, glögit, puuro, kahvit + tortut. Tilaisuus on maksuton.  Tervetuloa!

 


s-posti:nilsianmuseo@gmail.com

Pääsymaksut:
Aikuiset 5 €, alle 12 v 1 €Nilsiä-Tahko: museo Youtubessa

Nilsiän museon esittelyvideo Youtubessa

Nilsiän museo eMuseossa

---------------------------------

Nilsiän kotiseutuyhdistys

Nilsiän Harrastajateatteri

Nilsiän Martat

Palvelut

Aukioloajat ja pääsyliput
Museo on avoinna lomasesonkien aikaan kevättalvella ja kesällä (ks. tarkemmat tiedot Ajankohtaista -osiosta) sekä tilauksesta ryhmille ympäri vuoden, ryhmähinta on alle 10 henkilön ryhmille 30€, lisähenkilöt 3€/henkilö.

Pääsyliput: aikuiset 5€, lapset (alle 12 vuotta) 1€

Kahvila ja uudistunut museokauppa
Nilsiän museo palvelee asiakkaitaan monin tavoin. Museossa toimii kahvila sekä museokauppa. Kahvilassa voit nauttia vaikkapa savolaista ryynirieskaa tai pulla- tai munkkikahvit ja ostaa tuliaiset museokaupasta. Museokaupasta löytyy mm. hyvä valikoima paikallista kirjallisuutta ja käsitöitä sekä paljon vanhoja koulujen opetustauluja.

Opastuspalvelut

Ryhmät: Nilsiän museon yleisopastus kestää noin 1,5h, minkä aikana tutustutaan museon perusnäyttelyyn. Opastuksessa huomioidaan ryhmän kiinnostuksen kohteet ja toivomukset. Ryhmävaraus olisi hyvä varata viimeistään viikkoa ennen ryhmän tulopäivää. Ilmoitathan ryhmän tulopäivän ja -ajan, opastukseen osallistuvien henkilöiden määrän, museovierailuun mahdollisesti liittyvät erityistoiveet (kahvilapalvelut ja opastuksen sisältö) ja ryhmän yhteyshenkilön. Kerrothan myös etukäteen, mikäli ryhmälläsi on erityistarpeita esimerkiksi liikkumisen suhteen, jotta voimme huomioida tämän jo opastuksen suunnittelussa.

Kouluille ja päiväkodeille on oheismateriaalia museovierailun tueksi ja räätälöimme opastuksen toivotun oppiaineen/teeman ympärille.

Opastuksen varaaminen ja tiedustelut:

Helena Liukkunen 040 5289319 tai Aune Toivio 044 2403364

Opastusten hinnat

  • Suomenkielinen opastus on ilmainen, mutta perimme ryhmiltä sisäänpääsymaksut.
  • Käytössä on guidio-mobiiliääniopastus suomen, englannin ja venäjän kielillä
  • koululaisryhmien opastus on ilmainen, eikä Nilsiän koululaisilta peritä sisäänpääsymaksuja.

Maksut voidaan suorittaa käteisellä tai erillisellä laskulla.

Näyttelytilat

Tarvitsetko näyttelytilaa? Museon Holvikellari on tunnelmallinen pieni näyttelytila museon pihapiirissä, joka kunnostettiin vuonna 2009 ja 2013 Simolan vanhasta maitokellarista. Museo käyttää tiloja omien näyttelyiden järjestämiseen ja tilat ovat myös muiden toimijoiden käytettävissä sopimuksen mukaan. Holvikellarissa on ollut mm. lainanäyttelyitä Kuopion museosta sekä paikallisten yhdistysten ja koulujen näyttelyitä.