Osoite:
Simolantie 41, 73300 Nilsiä
KARTTA

Aukioloajat:

Museo ja tupakahvio ovat avoinna hiihtokaudella 15.2.2020 lähtien klo 10-14 joka päivä (muina aikoina tilauksesta). Aukioloajan päättyminen riippuu hiihto-olosuhteista ja siitä ilmoitetaan myöhemmin erikseen.

puhelin: 040 528 9319

s-posti:nilsianmuseo@gmail.com

Pääsymaksut:
Aikuiset 3 €, alle 12 v. 1 €

Nilsiän museo eMuseo:ssa

NILSIÄN KOTISEUTUYHDISTYS

www.nilsianharrastajateatteri.fi

NILSIÄN MARTAT RY

 

Palvelut

Aukioloajat ja pääsyliput
Museo on avoinna lomasesonkien aikaan kevättalvella ja kesällä (ks. tarkemmat tiedot Ajankohtaista -osiosta) sekä tilauksesta ryhmille ympäri vuoden, ryhmähinta on alle 10 henkilön ryhmille 30€, lisähenkilöt 3€/henkilö.

Pääsyliput: aikuiset 3e, lapset (alle 12 vuotta) 1e

Kahvila ja uudistunut museokauppa
Nilsiän museo palvelee asiakkaitaan monin tavoin. Museossa toimii kahvila sekä museokauppa. Kahvilassa voit nauttia vaikkapa savolaista ryynirieskaa tai pulla- tai munkkikahvit ja ostaa tuliaiset museokaupasta. Museokaupasta löytyy mm. hyvä valikoima paikallista kirjallisuutta ja käsitöitä sekä paljon vanhoja koulujen opetustauluja.

Opastuspalvelut

Ryhmät: Nilsiän museon yleisopastus kestää noin 1,5h, minkä aikana tutustutaan museon perusnäyttelyyn. Opastuksessa huomioidaan ryhmän kiinnostuksen kohteet ja toivomukset. Ryhmävaraus olisi hyvä varata viimeistään viikkoa ennen ryhmän tulopäivää. Ilmoitathan ryhmän tulopäivän ja -ajan, opastukseen osallistuvien henkilöiden määrän, museovierailuun mahdollisesti liittyvät erityistoiveet (kahvilapalvelut ja opastuksen sisältö) ja ryhmän yhteyshenkilön. Kerrothan myös etukäteen, mikäli ryhmälläsi on erityistarpeita esimerkiksi liikkumisen suhteen, jotta voimme huomioida tämän jo opastuksen suunnittelussa.

Kouluille ja päiväkodeille on oheismateriaalia museovierailun tueksi ja räätälöimme opastuksen toivotun oppiaineen/teeman ympärille.

Opastuksen varaaminen ja tiedustelut: Helena Liukkunen 050 468 8928 tai Anne Willman 044 030 3248

Opastusten hinnat

  • Suomenkielinen opastus on ilmainen, mutta perimme ryhmiltä sisäänpääsymaksut.
  • Käytössä on guidio-mobiiliääniopastus suomen, englannin ja venäjän kielillä
  • koululaisryhmien opastus on ilmainen, eikä Nilsiän koululaisilta peritä sisäänpääsymaksuja.

Maksut voidaan suorittaa käteisellä tai erillisellä laskulla.

Näyttelytilat

Tarvitsetko näyttelytilaa? Museon Holvikellari on tunnelmallinen pieni näyttelytila museon pihapiirissä, joka kunnostettiin vuonna 2009 ja 2013 Simolan vanhasta maitokellarista. Museo käyttää tiloja omien näyttelyiden järjestämiseen ja tilat ovat myös muiden toimijoiden käytettävissä sopimuksen mukaan. Holvikellarissa on ollut mm. lainanäyttelyitä Kuopion museosta sekä paikallisten yhdistysten ja koulujen näyttelyitä.